Over Inge

Yin yoga

Mijn naam is Inge Kooijmans, moeder van twee inmiddels volwassen dochters, en met mijn partner wonend op het platte land van Gemonde, waar wij genieten van de rust, de ruimte en het landelijke leven. 

Veel buiten zijn, de kippen, de poezen, hond en het boerenleven in de omgeving. Ik voel me hier thuis.  

Verstillen… Vertragen… Dat is wat mij ook aantrekt in de yin yoga. 

In een yin houding, een langere tijd verblijven, zonder beweging en met volle aandacht in het moment, je verbinden met dat waar ‘beleven’ voor staat. 

Te ontdekken dat alles eigenlijk afleiding is. Om je elke keer weer te verbinden met jezelf, je voelen, en daarmee ook met het grotere geheel. 

De chinese geneeskunde en filosofie, het taoisme, de elementenleer, de ayurveda uit India, boeien mij. Bij Yin Association in Sneek (Emrik Suichies) en Stillnessinyoga in Doorn (Anoshe Overington) blijf ik mij verdiepen in de yin yoga.  

In het verleden heb ik yoga aan kinderen gegeven en yin yoga in klein groepsverband aan volwassenen. Momenteel geef ik privé hatha yogales en daarnaast werk ik samen met een groep bezielde mensen op een stuk land in Schijndel waar we onze eigen groenten en kruiden kweken. 

Sinds twaalf jaar volg ik wekelijks hatha yoga lessen bij Libra, de plek waar mijn harts-tocht voor yoga begon en diverse yogaopleidingen volgden. 

Hoe leuk is het om juist op deze plek yin yoga verder te mogen delen.    Gratis proefles?