Over  Irma

Critical Alignment Yoga

Mijn eerste ervaring met yoga was op de middelbare school. Een yogadocent gaf als experiment een ontspanningsoefening op school. Met de gehele klas lagen we in een donker lokaal op de vloer, luisterend naar de begeleidende woorden van de yogadocent. Dit was voor het eerst dat ik heel bewust voelde wat het verschil was tussen spanning en ontspanning. Na een kwartiertje voelde ik me lichter, rustiger en meer ontspannen dan ooit.

In 1990 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Ik had wat vage klachten en yoga zou daar goed voor zijn, aldus mijn moeder. Samen zijn we lessen gaan volgen. Yoga was nog niet zo hip als nu en de lessen werden gegeven in een tochtig zaaltje achterin een café, de geitenwollen sokken waren noodzakelijk tegen de kou. De groep bestond uit vrouwen van middelbare leeftijd. Ik was veruit de jongste. Na afloop van onze wekelijkse yogales dronken we gezamenlijk een kopje thee in het café.

Het wekelijkse uurtje yoga en de uitwerking daarvan op mijn lichaam en geest heeft ervoor gezorgd dat ik sindsdien, met korte tussenpozen altijd ergens yogales heb gevolgd. Van iedere yogadocent die ik ben tegen gekomen heb ik andere aspecten van yoga mogen ervaren en leren. Daar ben ik ze daar dankbaar voor.

Toen ik zwanger raakte ging ik uiteraard zwangerschapsyoga volgen. Yoga werd steeds meer een rode draad in mijn leven. Ik schafte boeken aan en ging er thuis mee aan de slag.

Op een bepaald moment kwam ik voor de keuze te staan om een nieuwe weg in te slaan en heb toen, als jonge moeder zijnde, besloten om te stoppen met mijn werk als grafisch vormgever/dtp-er en een opleiding als kinderyoga docente te volgen bij Jip en Jan in Almere. De vraag naar kinderyoga groeide gestaag en ik heb met veel plezier een aantal jaren kinderyoga gegeven.

Tijdens deze opleiding voelde ik de behoefte om me verder te verdiepen in de achtergronden van yoga en mezelf hierin meer te bekwamen. Daarom besloot ik om ook de 4-jarige opleiding tot yoga docente te volgen. Dit heb ik gedaan bij Samsara Yoga docentenpleidingen in Bilthoven. In juni 2009 heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Sindsdien heb ik ieder jaar minimaal een opleiding of een bijscholing gevolgd op het gebied van yoga, energieleer, therapeutische kinderyoga, yoga en ontspanning voor tieners&pubers, hartcoherentie en meer.

Sinds 2012 ben ik me steeds meer gaan toeleggen op Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen. Ik ben de 4 level trainingen gaan volgen en heb onlangs de laatste training, yoga en therapie afgesloten.

Na eerst jaren les te hebben gevolgd in Power yoga, Ashtanga yoga en hatha yoga bij Eric geef ik Inmiddels een aantal jaar Critical Alignment Yoga op maandagochtend in het yogacentrum.

Daarnaast heb ik mijn eigen yogastudio in Schijndel waar ik les geef in Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Yoga voor Ruiters, hartcoherentie, individuele lichaamsgerichte begeleiding en nog een aantal privé- en groepslessen elders.

Ook geef ik al jaren met veel plezier les aan een groep volwassenen met een fysieke en mentale beperking in Sint-Oedenrode.

Als ik kijk naar de diversiteit van lessen kan ik maar tot een conclusie komen: yoga is echt voor iedereen, ongeacht leeftijd of beperking!

Tussen 2005 en 2015 heb ik de volgende opleidingen en bijscholingen/workshops gevolgd,:
Opleiding kinderyoga bij Jip en Jan Academie
Opleiding 4 jaar yoga docente Samsara Yoga docentenopleiding
Bijscholing 1 jaar Yoga en de energie van de vijf elementen Samsara Yoga docentenopleiding
Training Braingym Samsara Yoga docentenopleiding
Module Meditatie- en Bezinning bij Samsara yoga docentenopleiding.
Training Bekkenbodem bij Marijke Ludwig.
Workshop Geweldloos Communiceren bij Yogacentrum Zweiersdal
Workshop Nieuw Energetisch Werk bij Yogacentrum Zweiersdal
Workshop hartfocus bij Arterre Holistich Opleidingscentrum
Training mindfulness bij Ithaca training en therapie
Opleiding therapeutische kinderyoga bij Arterre Holistich Opleidingscentrum
Opleiding Easy Flow Yoga bij Dasra Center Tonnie Goes.
Hartcoherentie Heart Q coach bij Opleidingscentrum Hartfocus Kees Blase
Emotional Freedom Technique (EFT) bij InBloei
Onbeperkt Ontspannen met Inzicht voor jongeren bij Pia de Blok
Critical Alignment Yoga 4 level training basis bij Gert van Leeuwen Amsterdam
Critical Alignment Yoga 4 level training lesgeven bij Gert van Leeuwen Amsterdam
Critical Alignment Yoga 4 level training therapie bij Gert van Leeuwen Amsterdam
Bijscholing Critical Alignment-yoga, manuele correcties, Paul BraaksmaGratis proefles?