Over Margareth

Yin yoga & Critical alignment 

Ik ben Margareth Luijkx uit Boxtel. Omdat ik werkzaam ben als zzp-er, en omdat ik een Franse man heb, werd mijn bedrijfsnaam Maguy. Dat spreek je uit als Maggie (de bouillonblokjes), maar dan met de ‘stomme’ G van het Franse woord, garçon.

Mijn yoga carrière is ooit begonnen toen ik in een sportschool werkte als sporttrainer. Mijn hele leven al heb ik een grote interesse voor het menselijk lichaam. Ik vind dat de meest bijzondere ‘machine’ die er bestaat. Ik ben mij ook altijd al bewust geweest van de nauwe relatie tussen lichaam en geest. Hoe, wanneer het één uit balans raakt, het andere na verloop van tijd automatisch ook volgt. In 2008 heb ik ook een opleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd. Ik ben dus ook lichaamswerker en werk met de energiebanen (meridianen) die door het lichaam lopen.

Wat yoga betreft heb ik vele vormen beoefend en er les in gegeven. Van Aerial yoga, hangend in een soort hangmat aan het plafond, via Asthanga-,  Yin- en Kinderyoga tot Stoelyoga. Die laatste vorm geef ik aan dementerende ouderen in een verzorgingshuis. Maar ik organiseer ook Stoelyoga sessies in grote bedrijven. Als je een hele dag achter een bureau werkt, is dit een heel toegankelijke manier van bewegen. Via Yin yoga kom ik weer uit bij Shiatsu, omdat deze vorm van yoga specifiek de meridianen èn het bindweefsel activeert.

Ik blijf het bijzonder vinden om les te geven en mensen te mogen begeleiden met de houdingen, hun ademhaling, contact te laten maken met hun gevoel en om bewustzijn te creëren. Want daar begint alles mee, bewustzijn!

Verder ben ik nieuwsgierig van aard en altijd op zoek om nieuwe dingen te leren. Ik voel me echt de eeuwige student. Vorig  jaar deed ik een cursus ‘Bewegen voor mensen met Parkinson’ en eind 2022 bracht ik een boek uit: Yoga voor 60-plussers. Dat is geschreven voor (oudere) mensen die niets van yoga en meditatie weten en op zoek zijn naar een heel toegankelijke vorm van yoga, om op een veilige manier thuis toe te kunnen passen.

Anderhalf jaar geleden begon ik ook met percussielessen. Het intrigeert me hoe plastisch onze hersenen zijn, en hoe je gaandeweg merkt, dat je brein steeds weer nieuwe connecties maakt. En zo kom ik weer terug bij yoga, want ook tijdens mijn yogabeoefening merk ik steeds weer hoe mijn lijf blijft leren, ontwikkelen, groeien. Het is nooit klaar, we blijven altijd de eeuwige student. Mooi hè!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in één van mijn lessen.

Zonnige groet van Maguy    Gratis proefles?