10 daagse Lente Retraite in de prachtige Dolomieten

Yoga / Meditatie / Natuurbeleving / Kirtan / Workshops / Bio-veg. maaltijden

9 – 18 APRIL 2019

Over het programma

Volledig verzorgde 10 -daagse voorjaarsretraite waarin serieuze beoefening, plezierig samen zijn en tijd voor jezelf centraal staan.

Genieten van een boeiend gevarieerd programma en dompel onder in yoga en meditatie tijdens de lessen van een internationaal team van zeer ervaren yogadocenten. Wandel mee in de prachtige natuur van de Dolomieten. Kom tot rust in een theeceremonie en ontdek jouw hoogste potentieel in de Theory U workshop. Alle activiteiten worden ondersteund met heerlijke biologische, vegetarische maaltijden.

Kinderen hebben hun eigen kinderactiviteiten en kunnen waar mogelijk meedoen met het volwassenenprogramma.

Retraite instructeurs

 • Alberto Paganini (ITA-BE), Prana Yoga Flow, Hart Yoga, Yoga in de vrije natuur met de natuurelementen
  • Alberto Paganini is de grondlegger, bezieler en hoofdleraar van Yoga Soma en de Soma Yoga docentenopleiding. Hij is dokter in de filosofie en een internationaal geliefde yogaleraar en adembegeleider met meer dan 38 jaar ervaring.
 • Manu Fernandez (BE), Yin Yoga, Meditatie, Yoga Flow
  • Yoga is voor Manu een levenswijze. Al 20 jaar staat hij elke dag op de mat. Hij volgde verschillende yoga opleidingen onder meer in de traditie van Sivananda en Satyananda. Hij kreeg rechtstreeks onderricht volgens de Indische traditie van Swami Mukti Dharma. Zijn grote passie is Yin Yoga. Hij neemt je graag mee naar een innerlijke reis, op zoek naar harmonie en balans tussen lichaam en geest. Hij heeft 22 jaar ervaring in meditatie en is mindfulness trainer. Geeft Energetic healings en is Reiki Master.
 • Romanie Noordegraaf (NL), Surya en Chandra Yoga, Mudra Meditatie, Theeceremonie
  • Romanie Noordegraaf liet het commerciële bedrijfsleven achter zich en is één van de directeuren van Samsara Yogadocenten Opleiding in Nederland en oprichtster van Yogastudio Yoia. Ze heeft meer dan 15 jaar yoga ervaring, volgde Samsara’s eigen opleiding en vulde deze aan met een verscheidenheid aan trainingen en retraites door internationale docenten in Hatha yoga, Iyengar, Prana Flow, meditatie en Kriya yoga. Haar lessen bestaan uit traditionele yoga- en meditatietechnieken uit de Hatha en Kriya yoga aangevuld met kleine oefeningen om tot openheid en vrijheid te komen.
 • Eric Staals (NL), Hatha-, Power-, en Yin Yoga
  •  Eric Staals, 24 jaar geleden opgeleid in de Vedanta traditie en bijna net zo lang bezig met lesgeven. Door zelfstudie en bijscholing bekend met verschillende dynamische yoga vormen met als basis Ashtanga Vinyasa Yoga en Prana Vinyasa Flow. Geeft sinds 2006 bijscholingen aan yoga opleidingen en bijscholingscentra in Nederland. Ingewijd in de Kriya meditatie door Prakash Shankar Vyas. Zijn lessen zijn een versmelting van verschillende yoga en meditatie vormen wat verfrissend werkt.
 • Els Laenens (BE), Organisatie en Svashta Yogatherapie
 • Kris van den Broek en Chiara Paganini (BE) yoga en activiteiten voor kinderen.
  • Kris werkt al 36 jaar als kleuterjuf in Brussel. Yoga doet ze sinds ze 12 jaar is, maar de laatste 3 jaar is het een belangrijk deel van haar levenspad geworden. In de klas begon ze een tweetal jaar geleden met kinderyoga en heeft sindsdien die microbe te pakken. Ze volgde de kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart en is naast haar job als leerkracht zelfstandig kinderyoga docent, Ze houdt van sessies met kinderen waarbij ook veel creativiteit te pas komt, en buiten in de natuur.

Beperkte plaatsen beschikbaar, reserveer nu!


  Weekprogramma

  Elke dag van de retraite heeft een ander thema. De eerste vijf dagen zijn gebaseerd op de vijf elementen (Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether), en de laatste drie dagen op de drie Dosha’s (Vata, Pitta en Kapha).

  Het programma zal elke dag ongeveer dezelfde structuur volgen, namelijk:

  7:30-8:30 Yoga/meditatie

  8:30-10:00 ontbijt & pauze

  10:30-12:30 Yoga/activiteit in het thema van de dag

  12:30-14:00 Lunch

  14:00-18:30 Verschillende activiteiten in het thema van de dag

  18:45-20:00 Avondmaal met pauze

  20:00-22:00 Yoga/activiteit in het thema van de dag

  Het volledige programma kan hier worden gedownload.

  Locatie

  Tijdens deze vakantie verblijf je in de prachtige accommodatie ‘Haus der Familien’. Je hebt de mogelijkheid om een kamer met iemand te delen of een kamer voor jezelf.

  HDF, Lichtenstern – Stella, Renon, Bolzano, Italië

  Kosten:

  7 dagen is van 9 t/m 15 April (16 April alleen ontbijt, geen lessen etc.)

  7 dagen 10 dagen
  Volpension in een kamer alleen 1030€ 1475€
  Volpension in een kamer met iemand anders 875€ 1250€
  Kinderen 11 – 15 jaar 300€ 425€
  Kinderen 6 – 11 jaar 260€ 375€
  Kinrederen 3 – 6 jaar 195€ 275€

   

  Alle yogalessen, maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen. We behouden ons het recht om veranderingen te maken aan het programma.