Over Eric

Hatha- Power- en Yin yoga

Tussen 1988 en 1993 heb ik veel rondgereisd in Azië en ben in contact gekomen met het Hindoeïsme en Boeddhisme. Deze filosofische kijk op het leven beviel me wel. Terug in Nederland ben ik al vlug met Yoga beoefenen begonnen om de drukte van alledag het hoofd te kunnen bieden. De opgedane levensvisie in combinatie met het beoefenen van yoga gaf me een duidelijk doel in mijn leven en enthousiast ben ik toen aan een yogadocent opleiding begonnen.

Van 1994 tot 1997 ben ik in opleiding geweest bij de stichting Yoga en Vedanta te Amsterdam waar voor mij de basis gelegd is voor het lesgeven in Hatha yoga. Tijdens deze opleiding kreeg ik niet alleen les in yoga van 4 verschillende leraren maar er werd o.a. ook gewerkt aan didactiek, pranayama, stem en houding, anatomie en fysiologie, Zen meditatie en filosofie. Al in 1995 ben ik aan kleine groepen les gaan geven. Geleidelijk heb ik me een eigen stijl aangemeten. Toen ik in 2001 in aanraking kwam met Power yoga wist ik meteen dat ik gevonden had waar ik al een tijd naar opzoek was. Vanaf 2002 geef ik daarom naast Hatha- ook Power- en Ashtanga yoga lessen. In 2012 werd mijn aandacht gericht op Yin yoga en ben ik deze vorm intensief gaan bestuderen en beoefenen via DVD lessen van Paul Grilley. Sindsdien gebruik ik deze vorm dikwijls als aanvulling in, en als op zichzelf staande, yoga lessen.

Sinds 2006 geef ik les aan de yoga-docenten opleiding Yoga Academie Nederland te Amsterdam. Dit is de laatste jaren uitgebreid naar Namonamah te Groningen en Amitabha te Deventer en verzorg ik gecertificeerde bijscholingen in diverse yoga vormen door het hele land.

Ik heb tussen 1994 en 2015 bijscholingen gehad van o.a. :
Sam Dworkis – ExTension
Douwe Tiemersma – Pranayama
Jan v.h. Hullenaar – Iyengar yoga
Klaas Jan v. Velzen – Chakra praktijk
Koos Zondervan – Yoga volgens de Kashmir methode
Regine Herbig – Ademtraining
Mark Darby, David Williams, David Swensson en Nancy Gilgoff – Ashtanga yoga
Brian Kest – Power yoga (2008, 2014-15)
Rusty Wells – Urban flow yoga
Donna Farhi – Spinal Integration (2009) en Opening to Insight (2011)
Flor Stickens – Prana vayu’s volgens Claude Maréchal in theorie en praktijk
David Jacobs – Iyengar yoga ( 2013-14-15)
Paul Grilley – Yin yoga via de DVD’s Anatomy for yoga en Yin yoga Theory and Practice
Teresa Summer – Power of Breath (Pranayama 2013-15)

Al deze bijscholingen samen garanderen een zeer persoonlijke manier van yoga overdracht. Vanaf 1994 ben ik met lesgeven begonnen. Sinds 2006 ben ik full-time yoga docent.    Gratis proefles?