slider_logo5

Critical Alignment Yoga

de manier waarop het lichaam wordt uitgelijnd

Critical Alignment Yoga

– Yoga beoefenen vanuit ontspanning i.p.v. uit wilskracht
– Spanning omzetten naar ontspanning & ruimte
– Inzicht krijgen in je bewegingspatronen en voorkeurshoudingen
– Chronische pijn verminderen in o.a. rug, schouders & bekken
– Stijfheid & beperking veranderen in soepelheid & beweging
– Meer rust & helderheid bij een drukke geest
– Je natuurlijke kracht herstellen en je energieker voelen
– Ruimtelijk en gemakkelijk ademen

-Kenmerkend voor Critical Alignment Yoga (CAY) is de manier waarop het lichaam wordt uitgelijnd. Goede alignment wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden.

Vaak treden er echter verstoringen in deze bewegingsketens op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts. Dit zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan. Critical Alignment Yoga richt zich vooral op de wervelkolom omdat zich hier de voornaamste structuren en weefsels voor beweging bevinden.

Bij CAY lessen wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals een rubber stripje en een vilten matje. De CAY les volgt een stappenplan waarbij ontspanning, beweging, kracht en coördinatie centraal staan. Hieruit ontstaat een yogales die een stimulans kan zijn om ook bij de dagelijkse werkzaamheden uitgelijnd te bewegen waardoor klachten verminderen en kunnen worden voorkomen.

Aantal lessenWelke dagenTijdenPrijsPeriode
Maandag (in combinatie met Yin Yoga)09:30 – 10:45
Donderdag09:00 – 10:15
Losse Les€ 13
45 (1x p/w)€ 38  per maandseptember – juli
90 (2x p/w of voordeurdelers)€ 58 per maandseptember – juli    Gratis proefles?

    In 1994 was het mijn droom om van yogales geven mijn beroep te maken en al in 1995 ben ik gaan lesgeven. Begonnen in allerlei gehuurde zaaltjes en uiteindelijk ook in huis, heeft het 10 jaar geduurd voor mijn droom uitkwam. De kans deed zich voor een ruimte te creëren binnen de zorgboerderij van Henk en Mirjam Wiersma op een prachtige locatie aan de Dommel. Met zijn ruim 100m2 lesruimte en vloerverwarming, een grote opbergkast voor de ondersteunende materialen, en geluiddempende bouwmaterialen waardoor het binnen extra stil kan worden, is het nu helemaal af.